7 pešačkih staza koje biste trebali da posetite na Divčibarama

3 razloga zašto su deca koja borave u prirodi srećnija
28. августа 2017.
TEODOSIĆI KUPILI AUTOKAMP BREZU
30. августа 2017.

7 pešačkih staza koje biste trebali da posetite na Divčibarama

Ukoliko se odlučite da posetite Divčibare potrudite se da isplanirate za sebe najmanje jednu pešačku turu i upoznate se sa prirodnim lepotama koje Vam nudi ova planina. Konfiguracija terena na Divčibarama omogućava lak pristup do svih visova i predela. Staze za pešaćenje su obeležene, tako da je ne možete promašiti nikako, a ispod naziva staze na putokazu uvek stoji i obeleženo vreme za koje se očekuje da ćete laganim hodom preći celu stazu.

Pored toga, ne morate uložiti veliki fizički napor za savladavanje uspona određenih staza što Vam omogućava da se potpuno opustite i preporodite. Pešačenje na Divčibarama je postalo prava atrakcija, koju praktikuje veliki broj turista, posebno tokom letnje sezone, kada je ovde pešačenje pravo uživanje.

pesacke-staze-divcibare

Staze su napravljene tako da zaista možete upoznati svaki kraj Divčibara, u potpunosti su obezbeđene za ugodnu šetnju, tako da ukoliko prošetate svim stazama za pešačenje, u potpunosti ćete upoznati Divčibare.

Ako ne volite da šetate sami tokom sezone postoje organizovane pešačke ture, koje vode kroz Divčibare, tako da možete lako pronaći svoje društvo za uživanje u rekreaciji. Divčibare godišnje poseti veliki broj ljubitelja lagane šetenje u potpuno prirodnom ambijentu.

Šetnje i pešaćenje predstavljaju jednu od omiljenih zabava gostiju i zbog toga ćemo Vam navesti sve ture, iskazane u minunitma laganog hoda od centra do određene staze, koje možete posetiti prilikom boravka na Divčibarama.

Pešačke staze i ture za pešačenje:

  • Crni vrh, Paljbe, mali Golupac, Ljuti krš i Stražar – 30 minuta
  • Velika pleć, Vučji mramor i Veliki Golupac (na kome je bio rudnik magnezijum-karbonata) – 45 minuta
  • Lazova kosa – 60 minuta
  • Osečanska straža – 90 minuta
  • Veliko brdo, Pear i vodopad Skakala (ova pešačka staza je prilično naporna, pa se preporučuje samo mlađim i snažnijim osobama) – 120 minuta
  • Mali Maljen – 150 minuta
  • Veliki Maljen – 180 minuta

Staze za pešačenje dobra su preporuka svima onima koji zbog određenih tegoba nisu u mogućnosti da se bave sportiskim aktivnostima koje zahteveju veliki fizički napor. Takođe, korisne su i onima kojima je šetnja potrebna zbog zdravlja i rekreacije, ali i svim onima koji vole da upoznaju prirodu i da se druže.

Svaki trenutak koji provedete na Divčibarama za Vas će predstavljati jedinstven i veoma zanimljiv doživljaj, a ukoliko se rešite da obiđete i staze za pešačenje, verujemo da će Vaš odmor na ovom turističkom mestu biti potpun.

Staze za pešačenje su naša topla preporuka za vaš idealan odmor i rekreaciju koja će Vam vratiti snagu i osmeh na lice.