TEODOSIĆI KUPILI AUTOKAMP BREZU

7 pešačkih staza koje biste trebali da posetite na Divčibarama
30. августа 2017.
Restorani na Divcibarama
12. септембра 2017.

TEODOSIĆI KUPILI AUTOKAMP BREZU

Beogradska firma SPORT AGENT d.o.o, čiji su vlasnici poznati košarkaški reprezentativac Miloš Teodosić i njegov brat Jovan Teodosić, kupila je autokamp “Brezu” na Divčibarama, koji se prostire na oko 2,2 hektara, i objekte u sklopu kampa, za 208.500 evra.

Teodosići su juče potpisali ugovor o kupovini autokampa “Breze” kojim je precizirano da radovi na izgradnji sportskog kompleksa budu okončani do 2020. godine.

O detaljima ugovora i planovima Teodosića o početku gradnje, za sada nema zvaničnih informacija, a kako nam je rečeno u Gradskoj upravi “javnost će biti blagovremeno obaveštena”.

Prema nezvaničnim informacijama Kolubarskih.rs, do početka septembra biće urađen projekat sportskog kompleksa na Divčibarama, nakon čega će biti izabran izvođač radova, koji bi mogli da počnu već u oktobru ove godine, kako bi bili završeni godinu dana pre roka utvrđenog ugovorom do 2019. godine.

Budući vlasnik na prostoru autokampa “Breza” treba da izgradi hotel sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitnes centrom, bazenom, zatim, zatvorenu sportsku salu sa pomoćnim sadržajima, saobraćajnice sa parkingom. Izgradnja otvorenih sportskih terena, za košarku, fudbal, rukomet i odbojku, samo su neke od obaveza koje kupac treba da ispuni.

Ugovor sadrži dve kaluzule kojom se kupac obavezuje da u roku od tri godine parcelu privede nameni, u suprotnom biće vraćena vlasniku, a u slučaju raskida ugovora prodavac će zadržati 20 posto kupoprodajne cene.

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić nije želeo da govori o detaljima ugovora i početku radova, rekavši da je prodaja kampa “Breze” od velikog značaja za, pre svega, razvoj Divčibara ali i za Grad. On je dodao da je “upornim pregovorima sa Teodosićima uspeo da ih privoli da uopšte razmišljaju o kampu Breza i da je sada na Gradu da pomogne da njihova zamisao vredna miliona evra bude realizovana uz prateću infrastrukturu”.

– Ubrzaćemo radove na izgradnji kanalizacije i saobraćajnica, kao i na rekonstrukciji elektro mreže na Divčibarama. Izgradnja sportskog kompleksa na prostoru nekadašnjeg kampa “Breza” je velika šansa za Divčibare, koju moramo iskoristiti. Zahvaljujući Teodosićima Divčibare će ponovo oživeti i mi smo im zahvalni na tome – rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.