Divčibare, smešteno u Zapadnoj Srbiji, predstavlja zapravo mesto kroz koje prolaze brojni putevi i pravci, tako da svi posetioci iz bilo kog dela Srbije, ali i iz regiona, mogu  lako da pronađu svoju putanju do Divčibara.

Na Divčibarama se ukrštaju putevi iz tri pravca: od Mionice, od Kaone (vrh Bukova na putu Valjevo-Užice) i od Požege. Preko ovih mesta Divčibare su dobro povezane sa sa svim većim mestima i gradovima Srbije.A sama Vikendica Lazić se nalazi upravo na sto metara od nekadšnjeg restorana Vidik kod kojeg se ukrštaju  putevi iz ova tri pravca.

Valjevo  je udaljeno od Divčibara 38. kilometara  i može se stići putem preko Rajkovića ili preko Kaone. Oba puta su asfaltirana, a na putu Kaona-Divčibare urađeno je, na Velikoj Paljbi, mesto za odmor gde se nalazi fantastican  vidikovac.

Beograd je udaljen od Divčibara 117 kilometara  i može se stići na više načina.Najpre Ibarskom magistrlom 4km nakon Lazarevca produžiti do OMV pume odakle  skrenuti levo prema Lajkovcu tj. Valjevu a zatim 17km  od OMV pumpe  u selu Divci,tačnije kod benzinske pumpe Evolucija  skrenuti levo za Mionicu.Na semaforu u Mionici skrenuti desno odakle put vodi direktno na Divčibare.

Najkraća veza Beograda sa Divčibarama je u dužini od 104 kilometra Ibarskom magistralom do Županjca, odakle se skreće preko Bogovađe i Donje Toplice za Mionicu. Međutim, motorizovani turisti ga izbegavaju zbog slabog kvaliteta dela puta od Županjca do Mionice. Stoga turisti, radije koriste pravac preko Divaca i Mionice u dužini od 117 kilometara ili preko Ljiga i Mionice u dužini od 128 kilometara.

Novi Sad  je od Divčibara udaljen 177 kilometara ako se ide preko Rume, Šabca i Valjeva a 192km ako se ide autoputem i Ibarskom Magistralom.

Preko Valjeva, Loznica je udaljena 113 kilometara, a Šabac 106.

Putem preko Požege i Tometinog polja, od Užica do Divčibara ima 64 kilometra, a preko Kosjerića i Kaone 74 km.

Preko Ljiga i Mionice, Čačak je udaljen 120 kilometara, a Kraljevo 133.

Na Divčibare možete doći autobuskim prevozom, a tokom sezone autobuski prevoz posebno je intenziviran kako bi se svi posetioci prevezli do turističkog centra Divčibare. Redovan autobuski prevoz putnika do Divčibara organizovan je iz pravca Beograda, Valjeva i Požege.

Proverite raspoloživost

Unestie datum